Pócsi cigaretta... :(

 2009.08.24. 19:03

Debrecenből 5kor indulva kb fél 7re értünk Pócsra, ahová megérkezve csak letettük a trélert, és egyből mentünk a szállásra zuhanyozni...ránk fért :)

Este beugrottunk Nyiregyházára a Dotz Drift Team-es csapatfőnökünkkel, és a csapat többi tagjaval (Kerényi Ádi, és Mézi) ahol egy kimondhatatlanul jot vacsoráztunk. Gerry-nek nagyon izlett a magyar pálinka, és a magyar konyha, jol sikerült az este. Utána visszakocsikaztunk pocsra, és szunya.

Reggel nem keltünk korán, mert ugy voltam vele, hogy kihagyom a KOE edzést, és a taxit, és lesz idő megcsinálni a skyline-t.

Bandi és Tomi már ott volt a pályán ,és ekkor szépen elkezdtünk tovább nyomozni mi okozhatta a melegedést, amikor megtaláltuk a bűnöst. A tűzfal és a hengerfej között, 4cm-nyi helyen fut egy cső, ami a turbo vizhűtését biztositja. Na ezen van egy kisujjamnyi gyári gumikönyök, amin egy tűhegynyi luk keletkezett. Ezen a lukon keresztül jutott levegő a rendszerbe, ami okozta a gyors levegősödést, és a viz forrását. Na de mire erre rájöttünk, szépen befolyt a viz az égéstérbe... Pedig szezon előtt sikba lett huzva a HF, kapott gyári tömitésgarniturát, tehát ezen nem sporoltam. Az a qrva kis cső...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát auto pihi, feltesz a trélerre, és a fentiek értelmében konstatáltam hogy itt nem lesz verseny, két napig pihenni fog az auto a boxban...

Kemény ezt feldolgozni, most először szembesülök a technikai problémák ilyen szintű sokaságával. Ezidáig az autoban csak olajat cseréltem, átnézegettem néha, és csak mentem vele és mentem. Most meg egész évben csak a hibák követik egymást... de basszus, feladni ugysem fogom, szépen végigjárom most már az utat! Még rá kell locsolni némi kp-t, és akkor jo lesz. És akkor reszkessetek!

Amugy a hétvégét ez után pihenésre terveztem, de vasárnap megmaffiásodtam! A barátaim és a párom forszirozására belementem ,hogy kölcsönautoval álljak a rajthoz az OB futamon. Csabber rendelkezésemre bocsájtotta a kis 325i-t. Mivel jo későn döntöttem el hogy indulok, esélyem sem volt a gyakorlásra, igy egyből kvalifikácioval kezdtem. Az autoval az esős pályán szépen őssze lehet fűzni az egészet, nem kell halálba kuplungolni. De mivel kicsit magasabb és nagyobb vagyok mint Csabber, ezért egyáltalán nem fértem el az ülésben...ha kiegyenesedtem az ülésben, bevertem a fejem, és ha fékezni akartam, a combom lefékezte a kormányt :)    Szépen be is forogtam mindkét kvalis körben.

De mivel kevesen voltunk,még igy is bekerültem  a top 16ban ,utolsoként azaz 13. ként . Első ellenfélnek TIbiszt kaptam, a 360 Le M3-al. Ádámtol kölcsönkaptam egy 17-es Dotz felnit, rajta 2db 235-ös Federal gumival, hogy az esőben jobb tapadásom legyen. Na mondanom sem kell, hogy mire rajthoz álltunk Tibivel az első tsuiso csatára, elkezdett felszáradni. Tudni kell, hogy ez a gumi akkorát tapad szárazon, hogy még egy 300 Le V8 is megérzi, nem hogy egy széria 325i.  Na ez a tapadás dolog még nem elég, Csabber kocsija még egy technikai hibát is produkált, hogy megnehezitse az életem. Az AC pumpa csatlakozasa kilazult, igy amikor olyanja volt, minden átmenet nélkül leállt az auto... Volt olyan, hogy a gyorsitási szakaszt ugy tudtam teljesiteni, hogy a jobb kezemmel az anyosülés mögötti csatlakozot tartottam hogy ne álljon le az auto, no meg a legviccesebb az volt, amikor kanyar közben csinálta mindenzt. Egyik körben 4x állt le tsuiso közben az auto! Jah, és a legszebb hogy ilyen körülmények között, 3 visszahivás kellett, hogy eldöljön a csata, amit a végén Tibi nyert. bár volt olyan hogy Tibi 1kör alatt 2x forgott be, mégis ő jutott tovább, de mindegy, nekem idén már ugyis mindegy sajnos, legalább neki legyen jo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összességében nagyon jo volt a versenyt nézni. Kerényi Ádám mindkét nap oriásit autozott, és Szerencsés Pisti is komolyat mutatott (csak neki követőként kell még ráerősiteni kicsit). Hazafelé megálltunk Cserkeszőlőn egy komoly vacsira, ahol megint kifogott rajtunk a hires tehéntánc nevű finomság :)  Éjfélre hazaértünk, minimal kipakolás, és összeomlás... 

Most pedig megy az agyalás, hogyan tovább...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://radirdrift.blog.hu/api/trackback/id/tr11335475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiszelyMate 2009.08.25. 19:28:41

Sebaj, most összeáll a gép, és jövőre mindenkit lemosol... :)
süti beállítások módosítása